Membres de l’equip

Julio Meneses

Julio Meneses
Pàgina web – Twitter: @taih

Doctor en Societat de la Informació i el Coneixement (Universitat Oberta de Catalunya) i llicenciat en Psicologia (Universidad de Oviedo), soc professor agregat de metodologia de la investigació als Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació, investigador del grup de recerca consolidat GenTIC (Researching Gender in the Network Society) de l’Internet Interdisciplinary Institute i responsable de la Unitat d’Avaluació de Projectes Institucionals de l’eLearn Center de la Universitat Oberta de Catalunya. Les meves línies d’investigació s’orienten a l’aplicació dels mètodes d’investigació quantitativa, el disseny de mostres, el disseny i l’administració de qüestionaris i l’anàlisi multivariant de les dades.


Julià Minguillón

Doctor Enginyer en Informàtica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor agregat dels Estudis d’Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació. Investigador del grup de recerca pre-consolidat LAIKA (Learning Analytics for Innovation and Knowledge Application in Higher Education). Els meus interessos docents i de recerca giren al voltant de l’algorísmica, la mineria i la visualització de dades, aplicades a l’anàlisi del comportament dels usuaris en entorns virtuals d’aprenentatge, així com en d’altres entorns col·laboratius, especialment Wikipedia, incloent-hi aspectes de gènere.


Xavi Aracil

Enginyer Informàtic (Universitat Politècnica de Catalunya). Des del 2004 treballant dins la UOC com a tecnòleg en àmbits relacionats amb l’e-Learning. Durant aquest anys he passat del desenvolupament d’aplicacions dins el Campus Virtual al desenvolupament i integració d’eines externes dins els actuals sistemes d’aprenentatge emprant estàndars educatius. Actualment compagino el desenvolupament de pilots de millora docent dins l’eLearn Center amb la captura, emmagatzematge i exportació de les dades de seguiment educatives del Campus Virtual de la UOC.


Anna Calvo

anna.calvo@uoc.edu

Llicenciada en Física per l’Universitat de Barcelona. He desenvolupat tota la meva carrera en l’anàlisi de dades en diferents àmbits. Del 2007 al 2009 a Laboratori d’Ingenyeria de Fusió Nuclear a la UPC. Del 2009 al 2018 a l’Hospital Clínic fent anàlisi de neuroimatge de Ressonància Magnètica i PET. Des del 2019 estic a la UOC treballant en l’anàlisi de dades per la Unitat d’Avaluació de Projectes Institucionals de l’eLearn Center com també gestionant de projectes de millora docent.


Loles González

Doctoranda a la Universitat Ramon Llull. Llicenciada en Pedagogia per la Universitat Ramon Llull. Vaig començar a la UOC en els estudis de Graduat Multimèdia i treballant en la definició del paper del tutor. En els darrers 12 anys he combinat la gestió, desenvolupament i actualització dels estudis de Màster i Doctorat així com la seva adaptació a l’EEES amb la tasca de professora universitària dels estudis de Formació de Mestres a la Universitat Ramon Llull. He fet d’assessora a docents d’escoles d’educació infantil i primària. He participat en congresos internacionals presentant recerques de l’àmbit de l’escriptura epistèmica en estudiants de Doctorat, de l’aprenentatge de les matemàtiques en entorns col·laboratius i amb la recerca per a la millora de la qualitat docent centrada en la Flipped Classroom. Actualment desenvolupo tasques de suport pedagògic i disseny instruccional en l’eLearn Center de la UOC.


Jordi Serres

Llicenciat en Matemàtiques (Universitat Autònoma de Barcelona). Treballo en anàlisi de dades a la UOC des de l’any 2005. Inicialment en el que ara seria Serveis Acadèmics i posteriorment a l’Àrea de Planificació i Qualitat on vaig poder conèixer amb profunditat la majoria de processos acadèmics i les dades implicades.
La meva tasca principal a la Unitat d’Avaluació de Projectes Institucionals és obtenir tota la informació rellevant pels projectes i anàlisis que es porten a terme.